Hlavní obsah

Při důlním otřesu na dole OKD se zranili tři horníci

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stonava

K důlnímu otřesu došlo v pátek dopoledne v porubu Dolu ČSM ve Stonavě na Karvinsku, který patří do Důlního závodu 2 těžební firmy OKD. Při otřesu se tři horníci lehce zranili. Příčiny mimořádné události šetří báňský úřad.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Krátce po 10. hodině asi 550 metrů pod zemí jsme zaznamenali geomechanický jev, který měl za následek i povrchový záchvěv. Tomuto otřesu předcházel pět minut před půl desátou otřes o menší intenzitě,“ uvedl mluvčí OKD Ivo Čelechovský.

Dodal, že na místo byla povolána Hlavní báňská záchranná služba.

„Podle předběžných informací zasahujících lékařů došlo k lehkému poranění tří zaměstnanců v porubu, kteří byli ihned po ošetření převezeni do zdravotnických zařízení k důkladné lékařské prohlídce zdravotního stavu. Provoz v inkriminovaném porubu byl až do odvolání zastaven,“ nastínil Čelechovský.

Příčiny mimořádné závažné události bude šetřit komise složená ze zástupců Oblastního báňského úřadu pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj, společnosti OKD a zástupců odborů.

Reklama

Výběr článků

Načítám