Hlavní obsah

Prezident mi vyjádřil podporu, řekl Babiš po jednání v Lánech

Novinky, jas

Premiér Andrej Babiš (ANO) v sobotu po jednání s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech uvedl, že mu hlava státu vyjádřila podporu „v tomto složitém období”. Jednali prý rovněž o výměně ministra kultury a evropském summitu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Premiér a předseda ANO Andrej Babiš (ANO)

Článek

Podle Babiše Zeman pouze potvrdil, že se příští týden na Vysočině setká s kandidátem na ministra kultury Michalem Šmardou (ČSSD).

„Já nic jiného neumím říct, neřekl mi nic jiného,” řekl Babiš k tomu, že Zeman nekoná stran jeho návrhu na odvolání stávajícího ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD).

Konstatoval rovněž, že mu prezident vyjádřil podporu „ve složitém období”, za něž označil současný stav, kdy proti němu lidé již několik týdnů demonstrují. V neděli se na pražské Letné uskuteční doposud největší protest.

„Pan prezident mi vyslovil podporu celkovou,” dodal Babiš k hlasování o vyslovení nedůvěry vládě, které svolala opozice.

Největší prostor dostalo od Babiše jednání Evropské rady, kde se jednalo o personálních pozicích a klimatické dohodě. Babiš obhajoval odmítavý postoj k tomu, aby Evropská unie dosáhla uhlíkové neutrality v roce 2050. Argumentoval ohrožením průmyslu  i tím, že jinde ve světě emise nadále rostou. Kritikům připomněl, že tento mandát měl od vlády a byl s ním seznámen i sněmovní výbor pro Evropské záležitosti.

Anketa

Má premiér Andrej Babiš vaši podporu?
Ano
44,8 %
Ne
55,2 %
Celkem hlasovalo 5033 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám