Hlavní obsah

Přes Lanový most v Praze již mohou jezdit kamióny v obou směrech

Přes Lanový most v Praze mohou od sobotních 17 hodin opět přejíždět nákladní auta nad šest tun v obou směrech, sdělil tiskový mluvčí Technické správy komunikací Tomáš Mrázek. Kamióny nemohly na most ve směru na Prahu 9 a využívaly objížďku přes Švehlovu a Průmyslovou ulici, kde se tvořily dlouhé kolony.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Od soboty mohou po lanovém mostě opět jezdit i nákladní automobily.

Článek

Technická správa komunikací dosud stavbu opravovala poté, co pracovníci v polovině srpna zjistili pokles konstrukce. Lanový most na Jižní spojce byl kvůli opravám dokonce minulý víkend zcela uzavřen. Zatím ještě zůstanou uzavřeny krajní jízdní pruhy, které sousedí s mostními římsami.

V obou směrech jsou tedy otevřeny dva pruhy, nákladní auta budou jezdit v pravém a jejich maximální rychlost bude snížena na 60 kilometrů za hodinu. Přes most denně projede kolem 100 000 aut.

Ve směru na Prahu 5 mohly na most nákladní i osobní vozy. Nákladní automobily ale musely zpomalit na 30 kilometrů za hodinu. V opačném směru na Prahu 9 mohly na most pouze osobní automobily, rychlost byla také omezena na 30 kilometrů v hodině.

Dopravní uzavírky v Praze

Bez omezení budou řidiči od víkendu projíždět Anglickou ulicí, Sokolskou ulicí u náměstí I.P. Pavlova i Radlickou. V těchto místech dělníci o prázdninách pracovali na nové vozovce, kanalizaci, opravě inženýrských sítí a tramvajové tratě.

Po rekonstrukci tramvajové zastávky bude plně průjezdná Patočkova ulice u vozovny Střešovice a také Pražská a Křižíkova ulice, kde se opravovaly křižovatky. Řidiči ale musí nadále počítat s omezeními, která souvisí se stavbou vnitřního a vnějšího okruhu. Týká se to například ulice Milady Horákové mezi Strahovským tunelem a Letnou, Karlovarské ulice nebo úseku mezi Slivencem a Jesenicí.

Reklama

Související články

Na Lanový most v Praze se vrátila auta

Po Lanovém mostě v Praze na Jižní spojce jezdí od nedělních šesti hodin večer opět automobily. Původně se plánovalo, že bude frekventované místo uvolněno...

Výběr článků

Načítám