Hlavní obsah

Právo: jak vybrat dětský tábor

Praktické rady jak dobře vybrat letní tábor přináší čtvrteční Právo. Najdete zde velký přehled kolik zaplatíte podle typu táboru, o co je největší zájem, na co si dát pozor a co by měl kvalitní tábor a jeho vedoucí splňovat, rady psychologů jaký zvolit program a kde hledat podrobnější informace.

Článek

 "Je dobré se poptat rodičů, kteří na konkrétní místo posílali dítě před rokem. Kontakty na ně by jste měli získat u organizátora. Rozhodně bych nešla do tábora, ke kterému bych přišla tak, že si venku utrhnu nějaký lísteček s kontaktem," radí Martina Borovská z Informačního centra pro mládež v Praze Vedoucí letního tábora Robert Johánek jezdí s dětmi už deset let.

"Vedeme účetnictví, jako hlavní vedoucí musím mít razítko a mnoho osvědčení prakticky na všechno. Je nutné hygienické povolení, musí být smlouva s lékařem, zdravotník má osvědčení od Červeného kříže," vyjmenovává Johánek nutné náležitosti. Podle Johánka je pryč doba, že se parta lidí seberala a udělala tábor. Všechno musí být pečlivě připravené.

"Syna pravidelně posílám na tábor. Sám jsem léta jezdil jako vedoucí. Teď vedou tábor známí, takže nemám problém s prověřováním jejich spolehlivosti," říká Josef Netymach (40) a pochvaluje si: "Syn tam má partu kámošů a neumí si bez společného pobytu prázdniny představit."

"Loni jsem devítiletého syna poslala na tábor se zaměřením na modelářství. Nadšen ale nebyl. Domů si přivezl šváby," vzpomíná Martina Novotná (40) z Prahy a dodává: "Takže, jakkoliv tam asi nestrádal, letos jet nechce a nepojede. V práci mi dají neplacené volno, takže se budu moci synovi věnovat skoro celé léto. Dohodly jsem se s matkou spolužáka, že si kluky pohlídáme navzájem. Je to levnější, vyhrají si a my budeme mít jasno o jejich programu a žádné parazity si nepředáme!"

Více informací o táborech čtěte ve čtvrtečním Právu!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám