Hlavní obsah

Praha nedovolila zavřít Karlův most kvůli soukromé akci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský Karlův most nesmí být kvůli akci firmy Luis Vuitton uzavřen. Usnesla se na tom v úterý městská rada. Provoz na mostě bude 9. září pouze omezen. V ten den projede Prahou kolona historických automobilů. Česká televize uvedla, že firma proto akci na Karlově mostě zrušila a společně s Prahou se snaží najít jiné místo, kde by se oslava mohla konat.

Článek

Firma, která pronájem zprostředkovává, chtěla provoz na mostě původně omezit na několik dní a 9. září jej pak zavřít úplně. To povolila městská část Praha 1. Okamžitě se proti tomu zvedla vlna nevole.

"Karlův most je jedinečným symbolem Prahy. Patří Pražanům i návštěvníkům metropole. Nelze jej ani prodat, ani komukoli bránit v přístupu na něj. V tomto případě byla tato hranice překročena," uvedl pražský primátor Pavel Bém. "Vedení města se nyní snaží záležitost napravit," dodal.

Kolona veteránů projede Maďarskem, Rakouskem a jízdu zakončí v Praze na Hradčanském náměstí. Podle Béma Praha považuje akci za prestižní a spolupracuje na její podpoře spolu s Vídní a Budapeští. Z průjezdu kolony vznikne film.

Praha se firmě bude snažit nabídnout například některé nábřeží či jiné místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám