Hlavní obsah

Pošmourné počasí vydrží až do konce listopadu

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Inverzní charakter počasí, převládající v České republice v posledních týdnech, by měl v neděli skončit. I tak ale bude nadále zataženo, někde i s přeháňkami. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Václav Lang, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oblast vysokého tlaku vzduchu, která inverzi způsobuje, bude podle Honsové postupně slábnout. V neděli se pak nad Českou republiku přesune brázda nízkého tlaku vzduchu, která naopak přinese lepší rozptylové podmínky.

Do té doby však bude nadále inverze přetrvávat. Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo s občasným mrholením. Odpolední teploty vystoupí na 5 až 9 stupňů Celsia. Ranní minima se budou v závěrečných dvou dnech pracovního týdne pohybovat mezi 5 až 1 stupněm.

V pátek bude zpočátku zataženo až oblačno. Během odpoledne se však bude oblačnost protrhávat až na polojasno. Teploty budou v tento den nejvyšší z celého týdne, a to až 12 stupňů.

Dopolední oblačnost bude přes den ustupovat

Podobný průběh se dá očekávat v sobotu, kdy bude počáteční oblačnost během odpoledne ustupovat. Teploty vystoupí maximálně na 5 až 9 stupňů.

V neděli můžeme počítat s četnějšími srážkami. Ty by měly postupně přicházet od západu. Teploty se budou pohybovat mezi 6 až 10 stupni. Víkendové ranní teploty mohou klesnout až na jeden stupeň pod nulou.

Přestože by v neděli měl ustat inverzní charakter počasí, zřejmě až do konce listopadu přetrvá oblačná a zatažená obloha s občasným deštěm nebo přeháňkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám