Hlavní obsah

Poslanec VV Vysloužil odrodil na benzínce svého potomka

Právo, Novinky, rsk, pit
Praha
Aktualizováno

Poslanec Věcí veřejných Radim Vysloužil se v úterý stal za dramatických okolností porodníkem a přivedl na svět své vlastní dítě. Se svou těhotnou manželkou mířil k porodu do nemocnice v Brandýse nad Labem, neudržitelné kontrakce však přišly už na Štěrboholské radiále. Vysloužil proto zastavil na benzínce, kde úspěšně zvládl porod.

Poslanec Radim Vysloužil popisuje, jak odrodil na benzínce dceruVideo: Novinky

 
Článek

„Manželka mi volala na schůzi poslaneckého klubu, že dostala kontrakce. Vyzvedl jsem ji v Praze a jeli jsme do Brandýsa nad Labem. Cestou mě ale manželka poprosila, ať rychle zastavím. Zajel jsem na benzínku a během jedné minuty byla Barunka na světě,“ pochlubil se Právu šťastný otec.

„Třesu se ještě teď. Je to úplně něco jiného - když jsem byl u porodu první dcerky, tak všude kolem byli lékaři, tady jsem si musel poradit sám. Ale hlavně, že všechno dobře dopadlo,“ dodal Vysloužil.

Foto: Archiv, Právo

Manželka poslance VV Radima Vysloužila Petra s jejich novorozenou dcerou, která přišla na svět na benzínce

Dcerku, která je 48 centimetrů velká a váží 3,5 kilogramu, zabalili rodiče do deky a pupeční šňůru přestřihli až záchranáři.

„Porod tatínek nedaleko čerpací stanice Agip v autě za asistence na telefonu zvládl bezvadně,“ sdělila Novinkám mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová. Doplnila, že sanitka s lékařkou byla na místě za pět minut od zavolání.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec Radim Vysloužil ve Sněmovně

Záchranka po porodu odvezla ženu i právě narozenou holčičku do Nemocnice Na Bulovce.

Třicetiletý Vysloužil má se svou ženou Petrou ještě starší dceru Evu, která se narodila loni v únoru. Poslanec není lékař, vystudoval obor národní hospodářství na Vysoké škole báňské v Ostravě.

Poslanec se ještě v úterý večer chystá na jednání Sněmovny, kde proběhne hlasování o nedůvěře vládě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám