Hlavní obsah

Poslanec Staněk tankoval na hradeckém letišti bez placení

Poslanec ODS Pavel Staněk, který je členem Legislativní rady vlády a donedávna působil v představenstvu letiště v Hradci Králové, si tam do svého vozu postupně načerpal téměř 470 litrů nafty. Tu zaplatil až poté, co radnice nechala v městském letišti udělat audit, který odhalil katastrofální způsoby hospodaření.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pavel Staněk

Článek

Radnice před několika týdny vedení letiště odvolala, avšak aniž padlo jediné konkrétní jméno, uvedla v pondělí Mf Dnes.

Poslanec uznal, že naftu na letišti, na jehož provoz měl dozírat, tankovat neměl. "Racionálně vám teď nevysvětlím, proč jsem tak dlouho čekal na fakturu, takže to může vypadat opravdu podivně. Mrzí mě, jak to teď budou lidé vnímat," řekl Staněk.

Jiní členové představenstva letiště, Roman Šabrňák či bývalý náměstek hradeckého primátora Josef Malíř, si zase nechali protizákonně vyplatit z rozpočtu letiště desetitisíce korun na honorářích, píše list.

Zakázky pro rodinné příslušníky

Vedení letiště kromě toho nevypisovalo soutěže na zakázky a přidělovalo je rodinným či spřáteleným firmám, které pak letišti prodávaly služby či zboží předražené o desítky procent. Tito přátelé a jiné vlivné osobnosti města si stejně jako Staněk také jezdili tankovat tisíce litrů pohonných hmot do svých aut, aniž platili. Pokud to v některých případech udělali, tak peníze podle domněnky auditorů putovaly do černého fondu letiště.

Vedení města zvažuje, že podá trestní oznámení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám