Hlavní obsah

Portál MPO pro žádosti podnikatelů o podporu už funguje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po opakovaných problémech a výpadku se v sobotu ráno znovu spustil portál AIS MPO, kde mohou podávat žádosti o podporu podnikatelé zasažení koronavirovou krizí. Portál, určený pro žádosti v programech Covid Gastro - Uzavřené provozovny, Covid Nájemné a Covid Kultura, měl tento týden opakovaně technické problémy. Od čtvrtka vůbec nefungoval.

Foto: aisportal.mpo.cz

Systém AIS MPO

Článek

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček za (ANO) řekl, že s vyřizováním v sobotu žadatelům pomáhá 30 operátorů na telefonních linkách ministerstva a osm na e-mailech. Programy jsou nárokové, takže není třeba spěchat, uvedl.

Jeden z operátorů ministerstva, kteří mají mít v sobotu službu na telefonu od 8:00 do 17:00, řekl, že systém potřebuje "odchytit" klienty, kteří vyplňovali údaje od čtvrtka. Operátoři jim pomohou s dokončením žádosti či jejím doplněním. Očekává, že větší zájem než ráno bude během dne.

Systém žádostí do Covid programů nefunguje, vyhořel server

Domácí

Havlíček v pátek sdělil, že příjem žádostí v systému bude obnoven v sobotu v 08:00. V sobotu uvedl, že systém externí firma obnovila už v pátek večer. "Nikdo o nic nepřijde. Možná někteří podnikatelé panikařili, že kdo dřív přijde, tím větší bude mít jistotu, že peníze dostane. Není to tak, ten program je nárokový. Uzavřené provozovny mohou žádat do 1. března. Program Covid Nájemné jsme prodloužili do 4. února. Mají tím pádem všichni dost času žádost podat," řekl.

Systém se podle serverů iROZHLAS.cz a Neovlivní.cz potýkal s problémy už od pondělka, kdy byl spuštěn program Covid Gastro - Uzavřené provozovny. Podle serverů restauratéři v pondělí marně trávili i několik hodin snahou, zaregistrovat se na portálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám