Hlavní obsah

Policistům v rychlých passatech lze platit pokutu už i kartou

Právo, rav

Pokud se některý řidič dopustí na české dálnici přestupku a zastaví jej jeden ze šestnácti rychlých policejních passatů, může následnou vyměřenou pokutu zaplatit už i kreditní kartou. Právě tyto vozy totiž budou mít od konce března k dispozici platební terminály.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle mluvčí policejního prezidia Veroniky Benediktové se tím spouští nový pilotní projekt, který potrvá zhruba půl roku a bude se týkat jen dálnic. „Podle toho, jak se osvědčí, budeme uvažovat o rozšíření této služby,“ řekla včera Právu Benediktová.

Zatím podle ní nelze říci, zda ještě do konce roku budou mít platební terminály k dispozici nejen dopravní policisté v šestnácti passatech, ale i jejich kolegové.

Přenosné platební terminály si policie zatím nepořídila a ještě není jasné, jestli je kvůli finanční náročnosti vůbec kdy nakoupí. Ty, které budou k dispozici na dálnicích, si půjčí.

„V této souvislosti jsme v jednání s Českou spořitelnou, která nám platební terminály zapůjčí. Nepůjde o placený pronájem, policie bude hradit jen poplatky,“ uvedla Benediktová.

Reklama

Výběr článků

Načítám