Hlavní obsah

Po všech útrapách bude nádherný víkend s třicítkami

Novinky, jas

Koncem týdne a na začátku toho nadcházejícího se dočkáme teplot nad hranicí tropických 30 stupňů. Příliv teplého vzduchu bude přerušen pouze v pátek, kdy bude počasí v západní polovině republiky ovlivňovat slabá studená fronta. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

"Zatímco ve středu ráno klesla teplota na Jizerce k minus dvěma stupňům, v dalších dnech budou minima růst," řekla Honsová.

Ve čtvrtek bude převládat jasná obloha s odpoledními teplotami od 23 do 27 stupňů Celsia. Ranní teploty budou kolísat mezi 11 a sedmi stupni.

V pátek bude přes naše území přecházet zmíněná studená fronta. K jejímu rozpadu dojde v západní polovině republiky a teploty v Čechách proto budou nižší, v intervalu 19 a 23 stupňů. "Na Moravě a ve Slezsku se odpolední maxima vyšplhají na 22 až 26 stupňů," dodala Honsová. Převládat bude jasno či polojasno, v Čechách se však odpoledne zatáhne a objevit se mohou i přeháňky.

Sobota i neděle shodně nabídnou převládající jasno či polojasno s tím, že v průběhu dne se mohou ojediněle objevovat bouřky. V sobotu poklesnou ranní teploty na 12 až osm stupňů, odpoledne vystoupají na 23 až 27 stupňů.

Neděle nabídne v maximech tropické teploty. Meteorologové očekávají hodnoty mezi 29 a 33 stupni. Vzhůru půjdou i ranní minima, která by se měla pohybovat v rozmezí 15 až 11 stupňů.

Výhled na nadcházející týden bude dále upřesňován, nyní modely slibují teploty přes 30 stupňů Celsia  ještě na pondělí a úterý. Pondělní ráno by navíc mělo být velmi teplé a minimální teploty by měly klesat pouze na 19 až 15 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám