Hlavní obsah

Po večerních bouřkách dorazí silné deště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středu zvýšil stupeň výstrahy před bouřkami a doplnil ji varováním před vydatnými dešti. Přes ČR bude postupovat studená fronta, před níž se budou vytvářet místy i velmi silné bouřky s přívalovými srážkami až kolem 50 milimetrů.

BEZ KOMENTÁŘE: Postup silných bouřek s přívalovými srážkamiVideo: Český hydrometeorologický ústav

 
Článek

„Nejvyšší pravděpodobnost výskytu velmi silných bouřek se předpokládá ve východní polovině Čech, na ostatním území jsou očekávány bouřky silné,“ varovali meteorologové.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Mohou je doprovázet přívalové srážky a krupobití i poryvy větru. „Ve východní polovině Čech může při lijáku ojediněle spadnout kolem 50 milimetrů a nelze vyloučit nárazy (větru) kolem 90 kilometrů,“ uvádí výstraha.

Kolem půlnoci by měly bouřky slábnout a srážky budou přecházet do trvalého deště, který může být i vydatný. Slábnout bude až v průběhu čtvrtečního dopoledne.

Srážkové úhrny od 30 do 50 milimetrů očekávají meteorologové v oblasti severozápadní poloviny Čech. „Nejvyšší srážkový úhrn bude pravděpodobně dosažen v Ústeckém a Libereckém kraji, kde by mohlo v uvedeném období během čtvrtka spadnout až 60 milimetrů,“ varovali meteorologové.

Reklama

Výběr článků

Načítám