Hlavní obsah

Po tropickém víkendu dorazí bouřky

Novinky, jas

Jasné počasí s minimem oblačnosti a teplé jihozápadní proudění bude v příštích dnech udržovat denní teploty nad hranicí 30 stupňů Celsia. Kulminovat by měly v neděli, která má šanci stát se nejteplejším dnem roku, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Anja Niedringhaus, ČTK/AP

Článek

Od pátku do konce týdne bude převládat jasné či polojasné počasí. Tropické proudění od jihu až jihozápadu vyžene v pátek odpolední maxima na 28 až 32 stupňů Celsia.

Ještě tepleji by mělo být v sobotu, kdy by se mohly teploty vyhoupnout na 30 až 34 stupňů. „V sobotu se ale může přechodně vyskytnout více oblačnosti s přeháňkami či bouřkami,” dodala Honsová.

Nejtepleji by mělo být v neděli, kdy by se rtuť teploměru měla vyšplhat na 35 až 39 stupňů. Dá se očekávat, že budou padat četné teplotní rekordy. Lidé by v parném počasí neměli zapomínat dodržovat pitný režim a neměli by se vystavovat nadměrné fyzické zátěži.

Navzdory pranostice, která při pátečním svátku svaté Anny hovoří o chladných ránech, nebudou noční teploty v následujících dnech klesat pod 20 stupňů Celsia.

V pondělí přeruší teplé proudění přechod studené fronty, která začne od západu  ovlivňovat počasí nejprve v Čechách a později v průběhu dne i na Moravě a ve Slezsku. Vedle přeháněk by se místy mohly objevit rovněž intenzivnější bouřky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám