Hlavní obsah

Po krásném víkendu přichází týden plný deště a přeháněk

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po uplynulém víkendu, kdy teploty odkazovaly spíše k první dubnové dekádě, se počasí vrátí zpět k březnovým hodnotám. V průběhu týdne budou počasí ovlivňovat jednotlivé frontální systémy, které přinesou četné přeháňky a teploty nejčastěji kolem 10 stupňů Celsia. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Jestliže v minulých dnech byly teploty až o šest stupňů nad dlouhodobými průměry, v pondělí se přes den dostanou nejčastěji na 6 až 10 stupňů. Převládat bude zataženo až oblačno, od západu s přeháňkami či deštěm. V polohách nad 700 metrů budou srážky přecházet ve smíšené či sněhové.

„Zataženo s občasným deštěm bude převládat i v úterý. Ráno budou teploty klesat na 2 až -2 stupně a může se tak vytvářet i náledí,” upozornila Honsová. Smíšené srážky se z poloh nad 700 metrů budou posouvat i do 600 metrů nad mořem. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 5 až 9 stupňů.

Ve středu by zpočátku dne mělo být i polojasno s ranními mlhami a teplotami mezi 1 a -3 stupni. V horských oblastech bude rtuť klesat i k -5 stupňům. V průběhu dne bude od západu počasí ovlivňovat studená fronta, která přinese více oblačnosti i srážek. Odpolední maxima vystoupají na 6 až 10 stupňů.

Ve čtvrtek bude pokračovat oblačné až zatažené počasí s deštěm či přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 4 stupně až nulu, přes den se dostanou na 7 až 11 stupňů.  Pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý vítr, který bude v nárazech dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině.

Oblačno až zataženo s přeháňkami či deštěm bude pokračovat i v pátek. Ranní teploty klesnou na 6 až 2 stupně, denní maxima se dostanou na 9 až 12.

V průběhu víkendu by měla dorazit další studená fronta. V sobotu  bude ještě převážně polojasno až oblačno s teplotami mezi 10 a 14, v neděli již pouze mezi 5 až 9 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám