Hlavní obsah

Plzeňská práva chtějí pokračovat a podala znovu žádost o akreditaci

Právnická fakulta Západočeské univerzity v Plzni chce znovu získat akreditaci klíčového magisterského programu. V pondělí proto na ministerstvu školství podala příslušnou žádost. Loni ministerstvo škole nevyhovělo a fakulta získala akreditaci pouze do října 2013.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Děkan plzeňských práv Jan Pauly

Článek

Fakulta si ve všech oblastech vzala ponaučení z připomínek akreditační komise k minulé žádosti, zejména v personální oblasti a v orientaci na výzkum, řekl děkan Jan Pauly. Komise by mohla žádost projednat už na příštím zasedání v únoru.

"Vynaložili jsme maximální úsilí ke zlepšení všech základních oblastí, hlavně personálního zabezpečení a získávání vědeckých projektů," uvedl děkan. Fakulta zároveň startuje novou koncepci organizace výuky, jejímž základem je rozdělení do čtyř základních studijních odvětví a postupný přechod na redukci fakulty co do počtu studentů i akademických pracovníků.

Škola letos nemohla přijímat nové studenty do magisterského programu. Akreditační komise navrhla její neprodloužení, ale tehdejší ministr školství Josef Dobeš rozhodl o jejím prodloužení až do roku 2016. Jeho nástupce Petr Fiala rozhodnutí korigoval a prodloužil akreditaci pouze do října 2013.

Akreditační komise škole dlouhodobě vytýkala špatné personální zabezpečení výuky a špatné vědecké výsledky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám