Hlavní obsah

Plocův bratr: Kdyby ho někdo znal, tak by za ním ani nešel

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HARRACHOV

Nevěřícné kroucení hlavou, v nejlepším případě krčení ramen. To byly převládající reakce politiků v Libereckém kraji na zprávu, že novopečený poslanec za ČSSD Pavel Ploc dostal nabídku k přeskočení do koalice za pětimiliónový úplatek.

Článek

Všichni dotázaní se spíš podivovali, koho mohlo napadnout jít za tak charakterním a čestným člověkem s úplatkem. Jeho bratr Tomáš Ploc, který je místostarostou Harrachova za ODS, Právu řekl doslova: "Kdyby ho někdo znal, tak by za ním s takovou nabídkou ani nešel, prostě by to na něj nezkoušel."

"Zdá se mi to prostě jako nesmysl, ale s Pavlem jsem o tom ještě nemluvil, četl jsem to pouze na internetu. Nevím, proč to takhle pustil. Navíc tohle je to, na co levice čeká," uvedl v rozhovoru s Právem Tomáš Ploc.

"Považuji to za úplný nesmysl. V lepším případě za kachnu, kterou někdo vypustil, aby byl zajímavým. Nevěřím tomu," řekl Právu lídr kandidátky Strany zelených v Libereckém kraji a starosta Jindřichovic pod Smrkem Petr Pávek.

Poslanec a statutární místopředseda Krajského výkonného výboru ČSSD v Liberci Robert Dušek Právu řekl, že se informaci dozvěděl v úterý odpoledne. "Překvapilo mě to. Je to pro mě doslova šok, ale nevím k tomu žádné podrobnosti. Nečekal jsem to. Sice se mluví o tom, že se budou snažit přetáhnout některého z našich poslanců, ale překvapuje mě, že by vybrali právě Pavla Ploce. Považuji to za nehoráznost," poznamenal Dušek.

Lidé spekulují i o komplotu

Zároveň podotkl, že informaci neměl ještě v pondělí odpoledne, když byl spolu s libereckým krajským předsedou Michalem Krausem v Praze na jednání předsednictva soc. dem. "Oba s Michalem Krausem jsme tam řekli, že za své tři poslance v kraji ručíme," zmínil se Dušek.

"Nevím, jestli se Pavel nestal obětí nějakého komplotu. Nezdá se mi, že by ho někdo kontaktoval takhle brzy. Spíše si o tom myslím, že je to nějaký komplot," řekl Právu statutární náměstek libereckého hejtmana Karel Dolejší (ČSSD), který je z Harrachova a Ploce dobře zná.

"To jsou věci, ještě jsem to neslyšel. Dalo se to ale čekat a dalo se čekat, že to přijde ze strany spíše zelených než ODS, která si po kauze Kořistka dá pozor. Věřím tomu a vzhledem k tomu, jak pan prezident spěchá na vládu, tak mi to nepřijde ani nijak brzo," reagoval pro Právo místopředseda KVV ČSSD v Liberci a šéf klubu městských zastupitelů v Liberci Ivo Palouš.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám