Hlavní obsah

Plán hospodařit s vyrovnaným rozpočtem ČSSD nevyšel, skončila ve schodku 33 milionů

Právo, Novinky, kab, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

I když ČSSD plánovala, že bude v roce 2018 hospodařit s vyrovnaným rozpočtem, plán jí nevyšel. Skončila ve schodku ve výši 33,2 milionu korun. Na čtvrteční tiskové konferenci to uvedl ekonomický ředitel ČSSD Martin Starec.

Foto: Petr Horník, Právo

Ekonomický ředitel ČSSD Martin Starec

Článek

„Sociální demokracie financovala své aktivity v roce 2018 bezproblémově. Výnosy 133,8 milionu, náklady 167 milionů. Hospodářský výsledek tak minus 33,2 milionu korun,“ informoval Starec.

Hospodaření podle Starce zkomplikoval nižší výběr darů, než strana předpokládala. Celkem dostala 11,6 milionu korun. Za schodek podle ředitele může i ztráta významných prostředků ze státních příspěvků po volbách a náklady na volby do Senátu a obcí.

V roce 2018 činily výnosy strany celkem 133,8 milionu, náklady celkem 167 milionů korun. Dlouhodobé závazky ČSSD se oproti minulému roku zvýšily o 5,9 milionu.

ČSSD stále hrozí, že bude muset zaplatit dědicům advokáta Zdeňka Altnera přes 320 miliónů korun. Podle Městského soudu v Praze měla zesnulému advokátovi zaplatit 338 miliónů korun, 17 miliónů již však uhradila jeho věřitelům.

Proti rozsudku podala strana dovolání, Nejvyšší soud ještě nerozhodl. Probíhá totiž nadále dědické řízení. „Nepředjímal bych rozhodování soudu. Sociální demokracie neuvažuje o tom, že by prodávala vlastní majetek,“ řekl k tomu Starec.

Reklama

Výběr článků

Načítám