Hlavní obsah

Pět Čechů se vrací z Tenerife, zamíří do domácí karantény

Novinky, Richard Sůsa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět ze šesti Čechů v pátek opustilo Kanárské ostrovy a přiletí do Prahy. V hotelu na ostrově Tenerife byli od pondělí. Regionální vláda jim umožnila opuštění karantény a návrat do vlasti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z hotelu v karanténě na Tenerife propustili malou skupinu lidíVideo: AP

 
Článek

Rodina mohla na ostrově zůstat a dokončit dovolenou, rozhodla se ale pro návrat.

Po příletu bude členům rodiny provedeno epidemiologické šetření a podstoupí test pro vyloučení nákazy koronavirem způsobujícím nemoc Covid-19.

„V rámci předběžné opatrnosti bude dotčeným osobám nařízena 14denní domácí karanténa,“ podotkl Zbyněk Boublík, mluvčí Hygienické stanice hl. m. Prahy.

Na riziko nákazy Čechy upozorní SMS

Koronavirus

„Tím, že přiletěli až v pondělí, nemohli přijít do kontaktu s italským lékařem, u kterého byl právě ten den virus objeven. Proto jim místní úřady povolily odjezd,“ sdělila Novinkám ředitelka Canaria Travel Lenka Viková.

Foto: Joan Mateu, ČTK/AP

Zaměstnanec čistí bazén v hotelu H10 Costa Adeje Palace na Tenerife.

Při pobytu se neviděli ani s údajně asi 80letou Češkou, která je v hotelu rovněž ubytovaná a s níž si občas telefonovali. Ta přiletěla dříve, a mohla se tedy s nakaženým setkat, v karanténě proto dále zůstává.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám