Hlavní obsah

Paroubek podal žalobu na Reflex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předseda ČSSD Jiří Paroubek podal žalobu na časopis Reflex kvůli čtvrtečnímu článku o jeho rodině. Text údajně rozrušil jeho manželku Petru. Ta odjela do nemocnice, byla propuštěna po osmi hodinách. Vedení Reflexu už od Paroubkových právníků obdrželo žalobu na porušení práv na ochranu osobnosti, řekl v pátek zástupce šéfredaktora týdeníku a jeden z autorů článku Marek Stoniš.

Foto: Radim Kijonka, Právo

Paroubek na tiskové konferenci v Ostravě

Článek

"Předal jsem věc ve čtvrtek právníkovi, ještě v podvečer, když jsme se vrátili z nemocnice. Je to jeho věc, já se tím zabývat nebudu,“ oznámil v pátek Paroubek.  

Reflex zobrazil Paroubka s manželkou na titulkní stránce v koláži parafrázující známou fotografii oděné výtvarnice Yoko Ono a nahého hudebníka Johna Lennona od Annie Leibowitzové. V jednom z článků pak porovnávali vývoj těhotenství Paroubkové s vývojem politické situace v zemi.

"Předvedli něco, co je tak vzdálené elementárnímu požadavku s slušnosti čili neútočit na těhotnou ženu,“ komentoval Paroubek. Kritizoval autora článku Marka Stoniše.

Těhotná Paroubková podle manžela byla ve čtvrtek na kapačkách. Její muž přerušil cestu po Moravě a přijel do Prahy.[celá zpráva]

Paroubek tvrdí, že se jeho samotného titulní strana nedotkla. Žaloba však směřuje i proti zveřejněné fotografii. "V žalobě se uvádí, že Jiřímu Paroubkovi vadí sexuální povaha fotografie a na článku pak neoprávněný zásah do soukromí," řekl Stoniš.

Paroubek upozornil také na to, že časopis se zaměřil nejprve na Davida Ratha, nyní na něj. Zcela ale pominul jachtařskou aféru ODS, stěžoval si. Vydání Reflexu ze 6. srpna se však věnuje kauze Janoušek a v komentáři k toskánské aféře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám