Hlavní obsah

Paroubek odtajnil dva sponzory sdružení jeho bývalé manželky

– PRAHA
Novinky, adr

Předseda ČSSD Jiří Paroubek jmenoval v nedělním pořadu ČT Otázky Václava Moravce dva sponzory občanského sdružení jeho bývalé manželky. Podle Paroubka jeho bývalá žena zatím nechce v organizaci dělat audit.

Článek

Paroubek v pořadu uvedl, že své bývalé ženě Zuzaně volal a přesvědčoval ji o nutnosti auditu v jejím občanském sdružení.

Bývalá manželka to však odmítla, dodal Paroubek s tím, že je přesvědčena, že se v jejím sdružení co se týče financování nic špatného nestalo.

Mezi sponzory, uvedené Paroubkem, patří jeho "dlouholetý přítel" Jan Dostál a druhým je Eduard Harant z Rakouska. Podle Paroubka sponzoroval sdružení jeho manželky prostřednictvím jedné ze svých firem.

Šéf ČSSD dodal, že jeho bývalá manželka není nucena zákonem odtajnit své sponzory. Také je podle něj možné, že je sdružení vázáno mlčenlivostí a nemůže tak své sponzory odtajnit.

Sdružení Zuzany Paroubkové, které pomáhá dětem v dětských domovech, se v uplynulých dnech stalo terčem kritiky poté, co Paroubková odmítla zveřejnit detaily ohledně miliónových příspěvků neznámých dárců nadaci. Podle některých médií to svádí ke spekulacím o nekalých finančních praktikách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám