Hlavní obsah

Palas chce být hejtmanem, s Paroubkem uzavřel smír

Právo, ČTK, jog, alm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Sociální demokraty v Moravskoslezském kraji do krajských voleb za rok povede bývalý ministr zemědělství Jaroslav Palas. Rozhodla o tom v neděli v Ostravě krajská nominační konference ČSSD. Palas se přitom ve zlém rozešel před téměř dvěma lety s předsedou Jiřím Paroubkem.

Článek

Nyní je navenek válečná sekyra zakopána, a to přesto, že Palas je znám svou loajalitou k expremiérovi Miloši Zemanovi, s nímž se Paroubek velmi nepohodl.

Palase začátkem roku 2006 stáhlo z kandidátky do Sněmovny předsednictvo ČSSD právě na Paroubkův návrh, a to kvůli aféře, při níž stát ztratil majetkový podíl v ústecké Setuze. Předseda tehdy požádal Palase, aby nekandidoval, ale když odmítl, navrhl jeho vyškrtnutí.

Paroubek je nyní přesvědčen, že Palasovi jeho ministerské počínání nemůže uškodit. "Kdybych teď měl hovořit o tom, které věci to byly, už bych si ani nevzpomněl. Před volbami jsme byli opatrní, možná že jsme přeceňovali dopad některých věcí ve veřejném mínění, a já jsem přesvědčen, že ty věci jsou vyjasněné a že nebudou hrát žádnou roli," uvedl v neděli Paroubek.

Také Palas odmítl jakoukoliv vinu: "Ujišťuji, že na mne nikdo nic nevytáhne. Vše jsem dělal pro dobro státu a v mezích zákona.

Palasovým protikandidátem byl včera původně poslanec a šéf frýdecko-místecké ČSSD Petr Rafaj. Ten ale prohrál boj o funkci krajského šéfa a o místo v čele kandidátky již neusiloval. Novým krajským šéfem strany se stal Lubomír Zaorálek.

Reklama

Související témata:

Související články

Paroubek: Palase škrtneme

To, že exministr zemědělství Jaroslav Palas už z vůle Lidového domu ve Sněmovně nezasedne, v úterý potvrdil premiér Jiří Paroubek. Reagoval tak na Palasova...

Výběr článků

Načítám