Hlavní obsah

Oteplí se v dubnu, březen zůstane teplotně podprůměrný

Praha

Českou republiku čeká jen pomalý nástup jara. Ještě během března totiž zůstanou teploty spíše pod průměrem. Výraznější oteplení pravděpodobně nastane až druhý týden v dubnu. V sobotu to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Až do konce března zřejmě nepřesáhne průměrná teplota v Česku šest stupňů Celsia.

Začátkem příštího týdne Česko zasáhne příliv chladnějšího a vlhčího vzduchu od severozápadu. V pondělí bude oblačno až zataženo, od jihozápadu bude postupně přicházet sněžení, v nižších polohách déšť se sněhem nebo mrznoucí déšť, uvedl ČHMÚ na svém webu. Přeháňky, které mohou být ve vyšších polohách sněhové, potrvají až do neděle, celkově má být období srážkově průměrné.

Nejvyšší denní teplota dosáhne na začátku týdne pěti stupňů, na konci se zvýší až na devět, při zmenšené oblačnosti až na 11 stupňů Celsia. Nejnižší noční teploty dosáhnou minus šesti stupňů, postupně se budou zvyšovat.

Nezvykle chladné počasí

V dubnu by se mělo pozvolna oteplovat, druhý dubnový týden by měl být podle ČHMÚ s šedesátiprocentní pravděpodobností teplotně nadprůměrný. Postupně by mělo ubývat i srážek a už začátek dubna by mohl být sušší.

Právě končící týden s průměrnou teplotou pod minus tři stupně Celsia je podle meteorologů jedním z nejchladnějších týdnů v tomto ročním období od roku 1951.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám