Hlavní obsah

Oslavy Nového roku si vyžádaly čtyři mrtvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Několik těžce zraněných a bohužel také čtyři mrtvé si v České republice vyžádaly oslavy Nového roku. Silvestrovské veselí bylo sice z pohledu policistů, hasičů i záchranné služby vcelku klidné, jako každý rok se ale vyskytly rvačky opilců, pokusy o sebevraždu, úrazy způsobené zábavnou pyrotechnikou, požáry i dopravní nehody.

Foto: DEPO2015

Podle organizátorů dokládá pestrost programu to, jak rozmanitá a bohatá je česko-bavorská spolupráce.

Článek

Asi deset minut po půlnoci se stal obětí novoročního veselí a především odpalovaných petard v Hnanicích na Znojemsku devatenáctiletý mladík, který zůstal po ohňostroji těžce zraněný ležet na zemi. Po převozu do nemocnice zemřel. Při oslavách v Liberci přišel o ruku osmnáctiletý mladík, kterému v ruce explodovala zábavná pyrotechnika a utrhla mu ruku v rameni. Jeho o tři roky staršímu kamarádovi těžce poranila obličej a oči.

V centru Prahy zemřel nad ránem šestadvacetiletý Bulhar, který byl pobodán při potyčce skupinky cizinců. Policie zkoumá, zda šlo o vraždu či ublížení na zdraví s následkem smrti. V metru u stanice Florenc na trase B zase přejela brzy ráno souprava mladého muže, který patrně spadl do kolejiště. Také on je mrtvý. Stejně jako muž, kterého ráno přejel vlak na okraji Olomouce. Zřejmě spáchal sebevraždu, když si sám lehl na koleje.

Se dvěma pokusy o sebevraždu se setkali zdravotníci na Vysočině. Život prvního sebevraha zachránila prasklá větev stromu. Druhého, který se pokusil zabít bodnutím do břicha, včasná lékařská pomoc.

Policisté na Českolipsku měli napilno

Zřejmě nejrušnější noc zažívali policisté na Českolipsku, kde neustále vyjížděli k opileckým rvačkám a manželským potyčkám. K tragédii jen náhodou nedošlo v Mimoni, kde muž se sekerou v ruce ohrožoval hosty jedné vinárny. Před policií utekl. V cele naopak skončil muž, který napadl nožem manželku.

Nožem zaútočil silně podnapilý muž i na policejní hlídku v Plzni. Skončil na záchytce. Po napadení podobnou zbraní ošetřili brzy ráno pražští lékaři i pořezaného muže na Černém mostě. Do vinohradské nemocnice museli převézt i těžce zraněného účastníka dopravní nehody ve Vršovicích.

Bez vážných zranění se naopak obešly tři havárie na Domažlicku. U Trhanova a Capartic se před půlnocí převrátila auta na střechu, řidiči ale vyvázli bez zranění. U Horšovského Týna se ráno srazily tři vozy, výsledkem je lehké zranění nohy.

Hasiči bez mimořádných událostí

Hasiči neměli o silvestrovské noci mimořádné události. K nejvážnějším případům patřil požár zahradního domku v Hostivici u Prahy, kde oslavovala trojice mladistvých ve věku od 16 do 18 let. Jeden z nich skončil v nemocnici. Na návsi v Úterý na Plzeňsku hořela stodola, nikomu se ale nic nestalo.

V Dolanech na Olomoucku vzplála cizím zaviněním chata, škoda činí 300000 korun. Drobnou škodu napáchal oheň v bytě opilého muže v Ostravě. Zapomněl totiž na maso, které si chtěl na pánvičce připravit k pozdní večeři. Z ohlášeného požáru rodinného domu v Liberci se vyklubal hořící automobil.

Největším problémem hasičů v celé republice byly zejména hořící popelnice a keře, které vzplály po odhození nedopalku či světlice.

Reklama

Výběr článků

Načítám