Hlavní obsah

Odvolaný náměstek MF Toman: Vzdělání jsem získal řádně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvolaný náměstek ministra financí Lubomír Toman trvá na tom, že vzdělání na Ekonomické univerzitě v Bratislavě získal řádným způsobem. Je připraven předložit originály listin prokazujících absolvování vysokoškolského studia ke znaleckému zkoumání jejich pravosti. Toman to ve čtvrtek uvedl v prohlášení pro média.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ministr financí v demisi Jan Fischer odvolal Tomana, který zatím nedoložil získání vysokoškolského diplomu, ve středu. Podle televize Nova se Toman prokazoval falešným diplomem Ekonomické univerzity v Bratislavě, která prý potvrdila, že diplom nevydala. Ministr ale dal Tomanovi čas na to, aby dokázal, že studium absolvoval. [celá zpráva]

„Proti veškerým nepravdivým tvrzením, která zaznívají v této souvislosti v médiích, se ohrazuji a jsem přesvědčen, že informace prezentované v reportáži TV Nova jsou zřejmě důsledkem administrativního pochybení. S ohledem na skutečnost, že se jedná o několik let staré a již archivované dokumenty, vyžádá si jejich opatření a ověření čas v několika řádu dní, nikoli hodin,“ uvedl ve čtvrtek Toman.

Toman byl odvolán z funkce náměstka, ale zatím zůstává zaměstnancem úřadu. Ministerstvo financí uvedlo, že Toman má do pondělí 16. září věrohodně doložit studium a získání vysokoškolského diplomu na Ekonomické univerzitě v Bratislavě. Spolu s funkcí náměstka ministra financí by měl přijít i o post v dozorčí radě Českého Aeroholdingu. Odvolání zatím platí podmínečně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám