Hlavní obsah

Odpověď společnosti RENCAR PRAHA, a. s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dne 7.9.2021 byl na webových stránkách Novinky.cz publikován článek s názvem „Soud potvrdil neplatnost smlouvy Rencar s DPP“. Tento článek obsahoval tvrzení, která neodpovídají skutečnosti.

Článek

Hned v titulku předmětného článku bylo uvedeno, že „soud potvrdil neplatnost smlouvy Rencar s DPP“. Tak tomu ovšem není.

Nesprávná je pak též informace, že Obvodní soud pro Prahu 9 zamítl žalobu RENCAR, ani to se nestalo.

Ve skutečnosti se Obvodní soud pro Prahu 9 odmítl žalobou společnosti RENCAR zabývat, a tedy nepřistoupil k jejímu věcnému projednání. Společnost RENCAR považuje takový postup soudu za nesprávný.

Otázka platnosti či neplatnosti smlouvy mezi společností RENCAR a pražským dopravním podnikem tedy doposud nebyla soudy rozhodnuta.

Nepravdivá byla též informace o tom, že Městský soud v Praze věc loni vrátil první instanci kvůli technické nejasnosti v původním rozsudku. Ve skutečnosti byl původní rozsudek soudu prvního stupně zrušen z důvodu podstatných (zcela zásadních) procesních chyb soudu prvního stupně, které de facto vrátily celý spor na začátek. Nešlo přitom o žádnou technikálii, jak by se mohlo jevit z předmětného článku, ale o zcela zásadní nesoulad postupu soudu prvního stupně s relevantními procesně-právními předpisy.

Výběr článků

Načítám