Hlavní obsah

Očkovat proti covidu nově můžou i zubaři a lékárny, schválila vláda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Očkovat proti koronaviru se lidé budou moci i u zubaře nebo v lékárně, schválila na pondělním jednání vláda v demisi. Návrh dostanou k posouzení poslanci.

Očkovat proti covidu nově můžou i zubaři a lékárny, schválila vládaVideo: ČTK

 
Článek

„Chceme rozšířit možnosti očkování, nyní totiž nemůže očkovat lékárník a zubní lékař. Je na místě jim to umožnit,“ řekl ministr Vojtěch po pondělním jednání vlády.

Podle něj tím bude očkování dostupnější. „Lékárenská síť je velmi hustá, podobné je to také v případě zubních lékařů,” vysvětlil.

Vojtěch také uvedl, že to funguje například v Polsku, ve Francii a nově také v Německu. „Nemyslím si, že o to bude masový zájem, ale myslím, že je dobré tuto možnost otevřít,” řekl také.

Děti od pěti let se mohou k vakcíně registrovat od pondělí

Domácí

Nyní očkují proti nákaze praktičtí lékaři a vakcínu lze dostat i v očkovacích centrech. Vojtěch už minulý týden avizoval, že by se mohla nabídka rozšířit.

„Řešili jsme s iniciativou Lékaři pomáhají Česku očkování v zubních ordinacích. Nyní mohou zubaři očkovat v očkovacích centrech nebo ve spolupráci s lékaři se specializací (tzv. L3). Zákon ale nedovoluje, aby očkovali ve svých ordinacích. Budeme to dále řešit,” napsal v pátek na Twitteru.

TK po jednání vládyVideo: ČTK

Česku je celkově vykázáno 14 388 673 dávek vakcíny, alespoň jednu dávku má téměř 6,5 milionu lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám