Hlavní obsah

O plačtivých Velikonocích se bude hodit deštník, ale i sluneční brýle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O nadcházejícím velikonočním víkendu nebude radno vycházet bez pláštěnky nebo deštníku, čekají nás totiž časté přeháňky. Na začátku příštího týdne se však oteplí a oblohu konečně prozáří slunce. Novinkám předpověď počasí přinesla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

To pravé jaro má přijít až po Velikonocích, které se ponesou ve znamení dešťových přeháněk, ve vyšších polohách i sněhových.

Čtvrteční ráno je oblačné až zatažené s dešťovými přeháňkami, teploty se po přechodu teplejší fronty pohybují mezi 3 a 8 stupni Celsia. Odpoledne můžeme čekat 7–11 stupňů, v Čechách přechodně polojasno a na Moravě i slunečno. Vítr bude slabý.

V pátek mohou ranní teploty spadnout až na minus 2, ojediněle hrozí tvorba náledí. Obloha bude zpočátku polojasná až oblačná, mohou se objevit mlhy. Odpoledne pak má být až zataženo s ojedinělými dešťovými přeháňkami a teplotami mezi 9–13 stupni.

Také v sobotu můžeme očekávat zataženo s občasnými dešťovými přeháňkami. Ranní teploty by neměly překročit 6 stupňů, později odpoledne se budou pohybovat v Čechách kolem 8–12 stupňů a na Moravě a ve Slezsku mezi 11–15.

V neděli Česko zpočátku zasáhne chladnější vzduch od severozápadu. Můžeme očekávat oblačno až zataženo s občasnými dešťovými přeháňkami, od poloh nad 700 m n. m. sněhovými. Ráno se teploty mohou dotknout nuly, odpoledne by pak neměly přesáhnout 10 stupňů Celsia.

Vysoký tlak vzduchu by v pondělí měl přinést nižší oblačnost, obloha by mohla být až polojasná. Ranní teploty budou ovšem mrazivé, očekáváme minus 3–1 stupeň, odpoledne pak 7–11 stupňů.

Vpravdě jarní teploty se objeví až od úterý, kdy očekáváme až 15 stupňů, ve středu 17. Potom má ovšem Česko zasáhnout opět studená fronta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám