Hlavní obsah

O peníze z příbramské koronavirové sbírky se nikdo nepřihlásil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

O peníze z příbramské sbírky určené pro postižené koronavirovou situací se nikdo nepřihlásil. Město zvažuje, jak s vybranou částkou naložit. Přispět by chtělo lidem, kteří během jarní pandemie nejvíce pomáhali, řekl ve čtvrtek novinářům místostarosta Martin Buršík (ANO). Na účtu veřejné sbírky je podle něj aktuálně přes 82 000 korun.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Příbram vyhlásila veřejnou sbírku počátkem dubna. Vyšla tak vstříc dobrovolníkům, kteří se obraceli na radnici s nabídkou pomoci. Měla být v první řadě určena samoživitelkám a samoživitelům, kteří nedosáhli na finanční podporu od státu. Lidé, kteří spadají do této kategorie, si mohli podat žádost na odboru sociálních věcí. Žádosti se přijímaly od 13. července do 21. srpna.

Přišel o práci a nevěděl, co dál. Přesto nyní přepočítává miliony

Koktejl

„Nepřihlásil se nám ani jeden žadatel o pomoc v nouzi. Budeme v tuto chvíli rozhodovat o tom, co s penězi uděláme," uvedl Buršík. Radnice už dříve uvedla, že by chtěla odměnit i lidi, kteří v nejtěžší době pomáhali ostatním.

Buršík si nemyslí, že by město podcenilo propagaci. Veřejná sbírka zatím pokračuje, schválená je do konce roku a lze ji prodloužit, dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám