Hlavní obsah

O osudu sKaret rozhodne pracovní skupina

Novinky, val
Praha

Ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová se v pondělí sešla s generálním ředitelem České spořitelny Pavlem Kysilkou, aby společně jednali o osudu sKaret. Müllerová minulý týden vzala na vědomí doporučení vlády, aby učinila legislativní kroky k ukončení celého projektu sKaret. K tomu má nově sloužit pracovní skupina.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová.

Článek

„Dohodli jsme se, že je situace velmi složitá, a proto vytvoříme pracovní skupinu složenou z expertů ministerstva práce a sociálních věcí, Úřadu práce a zástupců České spořitelny,“ informovala Müllerová na tiskové konferenci po jednání s Kysilkou.

Dodala, že se expertní skupina bude zabývat nejen variantou zrušení projektu, ale i jeho možným pokračováním. Bude nutné určit možné náklady v obou těchto případech.

Müllerová se s Kysilkou shodla, že pokud skutečně dojde ke zrušení sKaret, bude prioritou, aby jejich držitelé neměli problém s přijetím sociálních dávek. „Nepřipustíme, aby doporučení vlády bylo pro držitele sKaret jakkoli zatěžující, zmateční nebo nekomfortní,“ uvedla.

Podle svých slov se zatím s Kyslikou nebavili o možných kompenzacích za případné ukončení projektu. Taková otázka přijde podle ní na řadu teprve tehdy, až expertní skupina doporučí určitý postup. Případné kompenzace ale podle ní vyčíslí nezávislý auditor, který vzejde z výběrového řízení. Vedení spořitelny se nedávno nechalo slyšet, že celý systém vyšel na zhruba 300 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám