Hlavní obsah

NEPOUZIVAT! Paroubek zaplatil 2000 korunami za slabou fyzičku

KARLOVY VARY

Šlapáním na stacionárních kolech vyrábějících elektřinu ve prospěch humanitárních zařízení zahájil v sobotu dobročinnou akci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech peleton složený hlavně z politiků. Nechyběl ani premiér Jiří Paroubek, který si postěžoval na slabší kondici. Proto sáhl do vlastní kapsy a do pokladničky přispěl 2000 korunami.

Článek

Každou korunu, kterou lidé na kolech symbolicky vyrobí v podobě elektrické energie, zpeněží ČEZ coby pořadatel akce asi desetinásobně. Hned první dvojice, která dnes dobročinná kola před hotelem Thermal roztočila - hejtman Karlovarského kraje Josef Pavel a karlovarský primátor Zděněk Roubínek, vydělala pro Farní charitu a kojenecký ústav v Karlových Varech přibližně 10.000 korun. Zahanbit se nenechal ani šéf energetické firmy Martin Roman, který "vyšlapal" přes 5000 korun.

Čest herců hájil prezident festivalu Jiří Bartoška. I když stále tvrdí, že umělci patří do kaváren, odvedl slušný výkon a vylepšil svůj loňský rekord, kdy vydělal 1700 korun. Letos slezl z kola a zůstala po něm částka 2170 korun.

"Každá koruna, kterou takto získáme, je cenná. Letos jsme se dostali do situace, kdy jsme ve finanční tísni a neradi bychom omezovali nebo rušili některé služby pro naše klienty. Věříme, že získáme až několik desítek tisíc korun," řekla v sobotu ředitelka Farní charity Karlovy Vary Pavla Andrejkivová.

Při loňském ročníku karlovarského filmového festivalu se do dobročinného šlapání zapojilo několik stovek lidí. Získaly pro karlovarský kojenecký ústav téměř 450.000 korun. Na tuto hodnotu ocenila nadace energetické společnosti elektřinu, kterou příchozí vyrobili během deseti dnů na běžeckém, veslařském a cyklistickém trenažéru. V roce 2003 vyšlapali nadšenci pro karlovarské kino Čas 413.000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám