Hlavní obsah

Nenormální! Babiše rozčílily okolnosti tendru na dálniční známky

Novinky, jas

Premiér Andrej Babiš (ANO) se po uvedení Karla Havlíčka (za ANO) na post ministra dopravy pozastavil nad fungováním Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) i nad okolnostmi, které měly provázet zakázku na systém elektronických dálničních známek.

Babiše rozčílily okolnosti tendru na dálniční známkyVideo: ČTK

 
Článek

„Považuju za nenormální, aby manžel ředitelky IT na SFDI dostal mimolimitní zakázku za dva miliony korun a rozhodoval o tom, jak ten tendr (na systém k elektronickým dálničním známkám; pozn. red.) proběhne,“ uvedl Babiš, jemuž se nezamlouvá ani to, že šéf SFDI Zdeněk Hořelica v tom nevidí problém.

Foto: Novinky

Andrej Babiš uvádí Karla Havlíčka na ministerstvo dopravy.

Hořelica podle Babiše vytrvale obhajoval i samotný tendr na elektronické dálniční známky, který měla za 401 milionů získat společnost Asseco Central Europe.

Babiš podá trestní oznámení kvůli zakázce na dálniční známky

Domácí

„Z hlediska tohoto jsem avizoval, že mám pocit, že celá ta zakázka byla nestandardní, netransparentní,“ dodal Babiš. „Historicky máme největší problém s IT zakázkami,“ dodal premiér.

Havlíček následně oznámil, že zakázka bude bez sankce zrušena a systém bude vysoutěžen znovu v jednodušší podobě.

Kremlík náměstek nebude a ministerstva se slučovat nebudou, rozčílil se Babiš

Domácí

Celá záležitost s původní zakázkou se podle něj dá řešit pouze trestním oznámením. Dále chce vyčkat na výsledky policejního šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám