Hlavní obsah

Několik pražských ulic se kvůli dění na Krymu dočkalo přejmenování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Několik pražských ulic se dočkalo svérázného přejmenování. Neznámý člověk jejich jména patrně s odkazem na nynější události na Krymu přelepil nápisem 'Ruská?'. Konkrétně šlo o ulice Krymská, Sevastopolská, Černomořská či Estonská.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Neznámý člověk 'přejmenoval' v souvislosti s ruskou intervencí na Krymu několik pražských ulic.

Článek

„Přejmenování” se týká ulic, jejichž názvy jsou spojené s Ukrajinou, Ruskem nebo zeměmi, které mají významnou ruskou národnostní menšinu. Autor tak podle všeho chtěl naznačit, kam by se v budoucnu mohla zaměřit ruská pozornost.

Mluvčí Prahy 10 Jan Charvát řekl, že se zatím nikdo na úředníky s touto informací neobrátil. "Až zjistíme, kterých ulic se to týká, tak zjednáme nápravu," podotkl. Pokud by byly cedule poničené a škoda na nich byla výraznější, městská část by podle něj musela na pachatele podat trestní oznámení. Protože jsou ale pouze přelepené, uvést je do původního stavu nebude patrně příliš nákladné.

Před časem lidé podobně pozměnili název tramvajové zastávky Krymská na Ruská. Na tramvajové zastávce na náměstí Míru také umístili nápis upozorňující, že zastávka Krymská byla od 7. března přejmenována na Ruská.

"Pokud budeme jen přihlížet, mohou být tímto názvem v budoucnu přejmenovány další zastávky, a to kdekoli na linkách ve směru Východ - Západ," napsali tehdy autoři angažovaného žertu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám