Hlavní obsah

Nejdůvěryhodnější jsou podle průzkumu Fiala s Babišem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvyšší důvěře se mezi politiky těší premiér Petr Fiala (ODS) a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, zjistilo poslední šetření CVVM. Oba shodně oceňuje 39 procent lidí, Babiše odsouvá na druhé místo naopak vyšší nedůvěra. Třetí skončil v průzkumu prezident Miloš Zeman, jemuž aktuálně věří 35 procent lidí.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Fiala (vlevo) a Andrej Babiš

Článek

Předseda SPD Tomio Okamura se podle průzkumu těší důvěře 34 procent lidí, šéf hnutí STAN Vít Rakušan 33 procent. Předsedovi lidovců Marianu Jurečkovi věří 27 procent lidí, zatímco předsedovi Pirátů Ivanu Bartošovi 25 procent. Předsedkyni TOP 09 Markétě Pekarové Adamové důvěřuje podle šetření agentury CVVM 22 procent respondentů.

„Oproti posledním šetřením z června a července 2021 se zlepšilo hodnocení v případě premiéra a předsedy ODS Petra Fialy, předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, předsedy hnutí SPD Tomia Okamury, prezidenta Miloše Zemana, předsedy KDU-ČSL, místopředsedy vlády a ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky,” uvedla agentura s tím, že nárůst nedůvěry se objevil v případě předsedkyně TOP 09 a zároveň předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové.

Zemanovi důvěřuje 38 procent lidí

Domácí

Lidé měli při rozhodování na výběr jména předsedů stran či hnutí zastoupených v Poslanecké sněmovně, vybraných členů vlády a prezidenta republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám