Hlavní obsah

Nehodící se škrtněte

Novinky, Robert Dengler

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejprve malý test na rozjezd: kdy si rozbil nos poslanec Kott? Podle autentických vyjádření - možná v pátek, ale hlavně v sobotu nebo v neděli. Co vypil těsně před klíčovým hlasováním o reformě: čtyři vodky, nebo čtyři ballantinky, ale určitě navrch slivovici. Nebo také "dal jsem si nějaké pití".

Foto: dm drogerie
Článek

Kam nyní směřují Kottovy kročeje? Chci (nechci) být nezařazeným poslancem.

Nehodící se škrtněte.

Každý hlas je ale koalici dobrý, zejména když poslanec Hojdar dal najevo, že by uvítal případné prezidentovo veto k zákonu o nemocenské. Zaskočí Kott, neboť právě proti zákonu o nemocenské nemá výhrady. Ostatně více než polovinu reformy podporuje. Proč tedy šéf klubu ODS Tlustý vytahuje tabulku s Kottovým hlasováním, podle kterého v 17 z 18 případů hlasoval stejně jako zbytek jednolitého klubu ODS? (Jinak je Kott hodný kluk, ale víme, že dlouho pije, léčil se marně, takže ho demonstrativně vyhodíme. Už nedrží basu.)

V Tlustého fanklubu patrně není nutné zastrašovat poslance jako u těch zatracených socanů, aby hlasovali podle svého svědomí jako jeden muž...

Nehodící se škrtněte.

Druhý test: podle Hojdara premiér Špidla kdysi mávl rukou nad informacemi o odposlechu v Hojdarově kanceláři a navíc - donedávna poslance přece sledovala BIS. Poslanec Tlustý z ODS (!) v pondělí zveřejnil, že Hojdar si najal soukromou bezpečnostní službu, která pořídila "seznam automobilů BIS, které se za ním pravidelně objevovaly". Vrchol bezpečnosti české země a jejích ústavních činitelů - kontrarozvědku sledují soukromí tajní! (Po pohrůžkách vůči rodině dostal Hojdar oficiální, tedy policejní, ochranku. Co teď bodyguardi - nepostřílí se navzájem?)

"V souvislosti s loňskými volbami jsem seznámil premiéra Vladimíra Špidlu a ministra vnitra Stanislava Grosse s tím, co se děje v Mostě, ale nejevili o to žádný zájem. Z toho jsem usoudil, že to tak asi má být," svěřil se v srpnu Hojdar s podezřením, že je sledován.

Koncem září je podle Hojdara Špidla "slušný člověk" a Gross nejdůvěryhodnějším politikem z vedení soc. dem. Chystá si poslanec poznenáhlu návrat do stranického lůna, tedy sněmovního klubu? Nebo předchozí vyjádření byla tak přepjatá, že o to spíš vynikne jejich protipól?

Nehodící se škrtněte.

(Autor přiznává, že po rešerších postojů zmíněných poslanců je zralý na jednu kottovici a jednu hojdarovku.)

PRÁVO 2. října

Reklama

Výběr článků

Načítám