Hlavní obsah

Námraza v Karlových Varech způsobila hromadnou nehodu, silnice kloužou i jinde

Námraza na silnicích ztěžovala úterní ráno motoristům v některých regionech. V Karlových Varech došlo k řetězové nehodě na rychlostní silnici R6. Postupně havarovaly tři osobní auta a dva kamióny. Silnice však podle silničářů namrzají i v Libereckém a Královéhradeckém kraji. Ve středních Čechách, na Ústecku či v Olomouckém kraji panuje mlha.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Řetězová nehoda se stala na průtahu Karlovými Vary mezi obchodními centry Tesco a Globus. Nejprve do svodidel narazilo osobní auto. Když na místo přijelo vozidlo policie a zastavilo u svodidel, narazilo do něj další osobní auto a způsobilo nehodu dalších dvou kamiónů,“ popsala krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová. Silnice by podle odhadů měla být v jednom směru uzavřená asi dvě hodiny.

Námraza se v kraji tvoří zejména tam, kde vzniká ráno mlha nebo podél vodních toků.

Na některých silnicích v Královéhradeckém kraji hrozí náledí z mrznoucích mlh. Řidiči by měli být opatrní i v Orlických horách, kde na nesolených silnicích leží slabá vrstva sněhu.

Místy se námrazy objevují i v Libereckém kraji. Problémy mohou mít řidiči v Jizerských horách, ale i na Českolipsku a Liberecku, kde teploty klesají až k pěti stupňům pod nulou. Namrzat však mohou i mosty.

Před ledovkou varují i silničáři na Pelhřimovsku. Na Vysočině je většinou jasno, na Třebíčsku je však zataženo s mrholením a souvislou mlhou.

Mlhy, které mohou namrzat, se objevují na Vsetínsku a v některých částech Olomouckého kraje. Před silnou mlhou varují silničáři v Ústeckém kraji na Chomutovsku, mlhy se místy vyskytují i v úseku dálnice D8 od Ústí nad Labem po státní hranici s Německem.

Ve Středočeském kraji silničáři nabádají k opatrnosti při jízdě na dálnicích D5 a D8 a rychlostních silnicích R4, R6, R7 a R10.

Reklama

Výběr článků

Načítám