Hlavní obsah

Na západě 10, na východě 33. Česko zažilo nebývalé rozdíly teplot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrazné teplotní rozhraní, které se v posledních dnech udržovalo nad Českou republikou, se naplno projevilo v pátek při přechodu studené fronty. Zatímco na západě se v horských střediscích teploty pohybovaly kolem 10 stupňů, na východě republiky stoupaly výrazně nad 30 stupňů Celsia.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Rozdíly teplot v pátek 11. srpna ve 14:00

Článek

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) upozornil, že ve 14 hodin bylo například na vrchu Dyleň v Českém lese pouze 10,1 stupně Celsia. Jen o málo tepleji bylo na krušnohorském Klínovci (10,2 °C) či šumavském Churáňově (10,5 °C).

Oproti tomu na jižní Moravě se tou dobou teploty blížily 34 stupňům. Například ve Strážnici meteorologové zaznamenali 33,9 stupně Celsia, Vsetín hlásil 33,7 stupně a Staré Město rovných 33 stupňů.

Studenou frontu provázejí bouřky a lijáky. Během pátku se postupně přesune dále na východ a v sobotu by již měly na celém území převládat teploty kolem 20 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám