Hlavní obsah

Na úvod týdne se vyjasní a ukáže se slunce

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve druhém prosincovém týdnu se dočkáme nejen zatažené oblohy a občasných srážek, ale v první polovině by mohlo být polojasno či skoro jasno. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V průběhu pondělí začne od západu ubývat oblačnosti a někde se dočkají i polojasné oblohy při teplotách jeden až pět stupňů Celsia.

Méně oblačnosti by mělo být také v úterý. Nejčastěji bude polojasno, v nížinách se ráno mohou objevovat mrznoucí mlhy. Ranní minima budou klesat k minus jednomu až minus pěti stupňům, odpoledne se rtuť dostane k nule až čtyřem stupňům.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Polojasné počasí by mělo vydržet i ve středu. „Odpoledne se od západu začne zatahovat a v průběhu noci na čtvrtek se objeví i srážky, které budou od vyšších poloh smíšené,” konstatovala Honsová. Ranní minima zůstanou mezi minus jedním a minus pěti stupni, odpolední teploty se dostanou na dva až šest.

Ve čtvrtek začne počasí u nás naplno ovlivňovat tlaková níže se středem nad Skandinávií. Dočkáme se tak velké oblačnosti s přeháňkami, které budou od 400 metrů nad mořem smíšené. Ranní teploty klesnou na nulu až čtyři stupně, odpolední vystoupají na tři až sedm.

Velká oblačnost a občasné srážky budou pokračovat i v pátek. Smíšené srážky se budou vyskytovat od hranice 600 metrů nad mořem. Ranní minima meteorologové očekávají v intervalu dvou a minus dvou stupňů, odpoledne se rtuť dostane na čtyři až osm.

Výhled na víkend bude dále upřesňován, nicméně prozatím modely naznačují, že bychom se alespoň přechodně mohli dočkat polojasné oblohy. Teploty by měly být do pěti stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám