Hlavní obsah

Na Plzeňsku vyhlásili kvůli popadaným stromům kalamitu

Nepříznivé počasí v úterý vedlo silničáře na Tachovsku, Rokycansku a Plzeňsku k vyhlášení kalamitního stavu. Důvodem jsou především stromy popadané na vozovky. Kalamitu vyhlásilo kvůli množství sněhu i středočeské Kladno.

Foto: Právo

Ilustrační foto

Článek

V celém Plzeňském kraji byl kvůli popadaným stromům vyhlášen kalamitní stav. „Není kvůli nim možné zajistit v předepsaných časech sjízdnost některých komunikací,“ řekla Právu mluvčí kraje Petra Jarošová.

Na Domažlicku je kvůli popadaným stromům uzavřená silnice třetí třídy za Staňkova do Krchleb, na severním Plzeňsku z Lité do Bažantnice, z Chlumské hory do Tlucné a z Horního Hradiště do Mladotic.

Na jižním Plzeňsku jsou neprůjezdné i některé „dvojky“ – z Žinkova do Nepomuka, z Chotěšova do Vodního Újezda a mezi Roupovem a odbočkou na Otěšice. Řidiči se nedostanou také z Nekmíře do Tatiné a z Roupova do Skočic, na Tachovsku z Michálek do Hanova, z Hanova do Pačína a z Křivců na hranice Karlovarského kraje.

Nejezdí ani vlaky na některých tratích, například mezi Domažlicemi a přechodem Furth im Wald. Na trať spadl strom, bude neprůjezdná do úterní půlnoci.

V Kladně vyhlásili kalamitní stav kvůli odklízení sněhu. Město do úklidu zapojilo veškerou techniku. Povoláni byli také pracovníci veřejně prospěšných prací, několik strážníků městské policie a 15 vězňů odsouzených za méně závažnou trestnou činnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám