Hlavní obsah

Na Lanový most v Praze se vrátila auta

PRAHA
Aktualizováno

Po Lanovém mostě v Praze na Jižní spojce jezdí od nedělních šesti hodin večer opět automobily. Původně se plánovalo, že bude frekventované místo uvolněno pro automobily až o půlnoci.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Po lanovém mostě opět jezdí auta

Článek

Most byl zavřený kvůli opravě. Technici ale už v neděli ráno sdělili, že beton ztvrdl rychle a most mohou otevřít dříve. Policie se chtěla vyhnout kolonám v nedělní dopravní špičce na objízdných trasách.

"Po provedení zkoušek, které prokázaly požadovanou tvrdost betonu, po dohodě s projektantem a také s ohledem na podvečerní nedělní dopravní špičku jsme se rozhodli obnovit provoz na Lanovém mostě již od 18 hodiny," uvedl ředitel Technické správy komunikací Luděk Dostál.

Údržbář odklízí zábrany na lanovém mostěfoto: Právo/Lukáš Táborský

Ve směru na Prahu 5 mohou na most nákladní i osobní automobily. Do pondělního rána budou ale muset zpomalit na 30 kilometrů za hodinu. Pro nákladní automobily bude v tomto směru třicetikilometrová rychlost platit do konce oprav mostu.

V opačném směru na Prahu 9 budou moci na most pouze osobní automobily. ty nákladní musí stále jezdit po objízdné trase, tedy po Švehlově a průmyslové ulici. Rychlost bude také omezena na 30 kilometrů v hodině.

Uzávěra Lanového mostu, kterým denně projede kolem 100 000 aut, působila komplikace zejména v pátek odpoledne a v sobotu dopoledne, kdy se na objízdné trase tvořily dlouhé kolony. Problémy čekají policisté i v pondělí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám