Hlavní obsah

Na Karlovarsku ráno naměřili jen 0,3 stupně

– Šindelová

Teploměr v klimatologické stanici Šindelová v Karlovarském kraji ukázal v pátek před pátou hodinou ráno v pěti centimetrech nad zemí pouze 0,3 stupně Celsia. O mnoho tepleji nebylo ani ve dvou metrech nad zemí, jen 1,2 stupně. Projevilo se tak citelné ochlazení ohlášené na víkend.

Článek

Poklesu teploty pod bod mrazu zabránila jen ranní oblačnost, řekl v pátek pozorovatel Českého hydrometeorologického ústavu Rudolf Kovařík.

Tak citelná zima není v regionu obvyklá, před týdnem byly noční a ranní teploty v průměru o 11 až 14 stupňů Celsia vyšší, podotkl Kovařík. A obdobné počasí lze očekávat i v příštích dnech. Když by se vyjasnilo, může se ještě k ránu teploměr dostat do minusu. Vývoj ovlivňuje proudění vzduchu od západu až severozápadu.

"Odnést by to mohly například některé okrasné venkovní květiny, pokud si je lidé neschovají," uvedl Kovařík.

Podle předpovědi ČHMÚ vystoupí v pátek odpolední teploty na 16 až 20 stupňů, v sobotu a v neděli na 18 až 22 stupňů, jen na jihovýchodě a východě Moravy může být až 25 stupňů.

V pondělí vystoupí teploty na 17 až 21 stupňů, v úterý se ještě více ochladí na 15 až 19 stupňů. Výrazněji oteplovat se začne ke konci příštího týdne. Příští pátek by mělo být 23 až 27 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám