Hlavní obsah

Na Česko byla pár dní kvůli chybě úředníků vyhlášena exekuce

Praha

Kvůli chybě dvou úředníků byla od pátku do pondělního poledne omylem nařízena na katastru nemovitostí exekuce na mnohamiliardový majetek všech ministerstev, obou komor parlamentu, úřadu vlády a státních a polostátních firem. Informovala o tom televize Nova.

Článek

Úředníci měli původně nařídit exekuci jen na ministerstvo práce a sociálních věcí kvůli pohledávce necelých 26 000 korun, avšak úřednice kliknutím na počítači vyznačila exekuci k celé České republice. Její kolega, který její práci kontroloval, chybu nenašel.

"Oba dva pochybili, protože vyznačili exekuci nikoliv k majetku ministerstva práce a sociálních věcí, se kterým hospodaří, ale k celé České republice," řekl Nově předseda Českého úřadu zeměměřičského a katastrálního Karel Večeře. Poznámka o nařízení exekuce se tak v pátek objevila u všech ministerstev, Senátu, Poslanecké sněmovny, úřadu vlády, Lesů ČR, Pozemkového fondu, budějovického Budvaru i u samotného katastrálního úřadu, to je u majetku ve výši mnoha miliard korun.

"Zjistili jsme to v pondělí ráno, když se na nás obrátili z ministerstva vnitra," uvedl Večeře. Podle něj neznamená nařízení exekuce zaplombování majetku - jde prý jen o upozornění na to, že nějaká exekuce je. "K žádné škodě tady v podstatě dojít nemohlo," prohlásil Večeře. Podle Novy nechtěl sdělit, jak oba úředníky potrestá a co udělá pro to, aby se podobná chyba v budoucnu neopakovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám