Hlavní obsah

Na Bruntálsku se zranil muž při snowkitingu

– Bruntálsko

Vážné zranění utrpěl v sobotu čtyřiapadesátiletý muž při provozování snowkitingu na Bruntálsku. Záchranáři vyjížděli do terénu nedaleko obce Stránské u Rýmařova na základě podnětu náhodně projíždějících běžkařů, kteří zraněného našli.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Ilustrační foto

Článek

Snowkiting je poměrně mladý adrenalinový sport, při kterém se jezdci na lyžích nebo na snowboardu nechají vléct za pomocí tažného draka. Výhodou je, že tento sport lze provozovat i na rovině, jízda je ale v případě silného větru nebezpečná a vyžaduje určitou zkušenost.

„Samotný úraz nikdo neviděl, ale okolnosti svědčí pro pád postiženého při poryvu větru. Pacient byl při vědomí, na událost si však nepamatoval. Zasahující lékař vyslovil podezření na poranění páteře a pánve, nevyloučil ani možnost vnitřního poranění,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

V Trojanovicích havarovalo auto, pro zraněné letěl vrtulník

Krimi

Záchranáři muže pomocí vyprošťovacího rámu přesunuli do vyhřátého ambulantního prostoru sanitního vozidla, sejmuli mu přilbu a další vybavení a poskytli mu neodkladnou první pomoc.

„Dvěma žilními vstupy zahájili podávání léků a připravili zraněného pro transport do zdravotnického zařízení. Pacienta si převzala posádka vrtulníku a přepravila jej do olomoucké fakultní nemocnice,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám