Hlavní obsah

Na 14 místech v ČR padl teplotní rekord, ve Vyšším Brodě naměřili 20 °C

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na 14 místech v úterý meteorologové naměřili dosud nejvyšší únorovou teplotu. Nejtepleji bylo stejně jako v pondělí v šumavském Vyšším Brodě, kde teploměr ukázal rovných 20 stupňů Celsia. Teplotní rekord pro dnešní den padl téměř na třetině ze stanic měřících alespoň 30 let. Uvedla to Tereza Matušková z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Téměř na třetině stanic (49 ze 155) byl překonán extrém pro 23. únor a další lámání rekordů není vyloučeno ani ve středu či ve čtvrtek, kdy za slunečného počasí budou teploty opět překračovat 17 stupňů Celsia," napsal ČHMÚ na svém webu.

Teplotní skok: Na Šumavě se oteplilo o víc než 40 stupňů

Domácí

Denní maxima kolem 15 stupňů Celsia přitom podle meteorologů odpovídají spíše druhé polovině dubna.

Česko profoukne vzduch od jihu, teploty budou vysoko

Domácí

Dnešní teplota ve Vyšším Brodě překonala dosavadní únorové maximum 19,3 stupně Celsia z 24. února 2008. Přepsala i rekord pro 23. února, kdy bylo ve Vyšším Brodě dosud nejvíc 16,7 stupně v roce 1990. Na desítce dalších, zejména jihočeských stanic teploměr ukázal 19 stupňů a víc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám