Hlavní obsah

Moravská vína ohromila Ameriku

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejslavnější a nejvýznamnější z amerických soutěží vín, tradiční San Francisco International Wine and Spirits Competition, se stala dějištěm senzace. Vína moravských vinařů totiž vyhrála v šesti kategoriích této soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Skvělá „chuť Moravy v lahvích“ Ameriku ohromila a počet šesti nejvyšších ocenění v podobě velkých zlatých medailí za téměř čtyřicet let pro jednu zemi zde nepamatují.

Kromě nejprestižnějších titulů se naši vinaři mohou pyšnit ještě 83 získanými medailemi. Za ČR se soutěže zúčastnilo 157 vín, jejichž výsledky vyvolaly zaslouženou pozornost. Zakladatel, majitel a ředitel soutěže Anthony Dias Blue se domnívá, že nic podobného se dosud za 39 ročníků žádné z účastnických zemí ze zahraničí nepodařilo.

Počasí hroznům přálo, vinaři letos čekají vynikající ročník

Ekonomika

Vinařství Agropol Mikulov získalo titul šampiona za nejlepší polosladký Ryzlink a nejlepší Pinot Blanc v soutěži. Další B/V vinařství má také dva šampióny – navíc s jedním a tím samým vínem. Vyhrálo s vínem Müller Thurgau 2018 pozdní sběr kategorii suchých vín ostatních bílých odrůd i celkovou kategorii ostatních bílých odrůd.

Marek Líbal se stal šampionem potřetí za sebou: letos s Ryzlinkem rýnským 2017. Vinselekt Michlovský má šampiona v kategorii nejlepší červené pozdní sběr za Agni 2007. „Jsou to naprosto úžasné výsledky, navíc uvědomíme-li si, že jsou podepřeny statistikou 8 Double Gold, 20 zlatých a 55 stříbrných medailí pro Česko,“ řekl organizátor účasti moravských a českých vín Luboš Bárta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám