Hlavní obsah

Moravec se vrací na ČT

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Diskusní pořad České televize Otázky Václava Moravce se znovu objeví od následující neděle 7. srpna na programu ČT 1 ve 12 hodin. Moravec se vrací ani ne čtvrt roku po tom, co s uváděním této diskuse ve veřejnoprávní televizi skončil. "Nechtěl jsem ztrácet víkendy něčím tak iracionálním, jako je česká politika," komentoval tehdy své rozhodnutí odejít z obrazovky.

Článek

Nyní mu ale vedení nabídlo lepší podmínky při přípravě pořadu. V prvé řadě se zásadně změní dramaturgie debaty - politici již nebudou jeho hlavními hosty, více se objeví odborníci z různých oblastí společenského života, například sociologové či politologové.

Stanovena jsou i jasná pravidla pro účast hostů. Pokud se politik nedostaví, nechá televize jeho křeslo prázdné. Diskutovat se nebude jen o aktuálních událostech uplynulého týdne, ČT hodlá přicházet i s tématy vlastními. Vstup do tématu má připravovat tým reportérů a diskuse ve studiu na něj naváže.

Otázky Václava Moravce se prodlouží na dvouhodinové, první hodina poběží v ČT 1 a ČT 24, druhá pouze na zpravodajském kanále ČT 24. Tam by se měli na obrazovce objevit i redaktoři a komentátoři z deníků.

Reklama

Související témata:

Související články

Moravec chce skončit se svými Otázkami na ČT

Václav Moravec, moderátor nedělního politického diskusního pořadu České televize, chce asi za měsíc skončit ve veřejnoprávní televizi. Pokud si to nerozmyslí,...

Moravec dal v ČT výpověď

Moderátor nedělního poledního diskusního pořadu České televize Václav Moravec doručil v úterý do televize písemně výpověď. Právu to potvrdil mluvčí ČT Martin...

Výběr článků

Načítám