Hlavní obsah

Mluvčí ministerstva zdravotnictví Peterová končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisková mluvčí ministerstva zdravotnictví Barbora Peterová v neděli oznámila, že ve funkci končí. O rozhodnutí informovala na svém Twitteru.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Barbora Peterová

Článek

„Myslím, že přišel ten pravý čas jít dál. Nejen z pohledu komunikace to byla náročná doba. Děkuju za tuhle ohromnou profesní zkušenost. A děkuju všem, co mi v téhle náročné práci pomáhali a podporovali mě,” napsala na Twitter v neděli Peterová.

Podle serveru CNN Prima News ji nahradí Jana Schillerová.

Peterová na resort přišla krátce po jmenování Jana Blatného (za ANO) ministrem zdravotnictví loni v listopadu. Předtím působila jako mluvčí Státní ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) či Úřadu vlády.

Dosavadní mluvčí se nyní svým odchodem zařadila po bok několika dalších lidí, kteří se rozhodli z resortu odejít poté, co se jej ve středu ujal nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO). Ten ve funkci nahradil Jana Blatného (za ANO), po jehož odvolání dlouho volal prezident Miloš Zeman kvůli Blatného neochotě povolit očkování neschválenými vakcínami, zejména ruským Sputnikem V.

Další odcházející

Kromě Peterové ministerstvo v posledních dnech opustil také politický náměstek Vladimír Černý, kterého se podle informací serveru Lidovky.cz chystal nový ministr odvolat. Svou funkci opustila také národní koordinátorka očkování proti covid-19 Kateřina Baťhová.

Výměna tiskových mluvčích či nejbližších spolupracovníků není při výměně ministrů ničím výjimečným. Noví šéfové resortů si často sebou někoho přivedou. Za dobu epidemie, která vypukla loni v březnu, čeká resort zdravotnictví kromě čtvrtého ministra, tedy také i čtvrtý mluvčí.

Někdejší šéf resortu Adam Vojtěch (za ANO) svěřil komunikaci Gabriele Štěpányové. Ta odešla současně s Vojtěchem. Jeho nástupce Roman Prymula si do funkce mluvčího vybral Jana Brodského. Blatný si dovedl Peterovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Kdo je nový ministr zdravotnictví Arenberger

Profesor Petr Arenberger byl jmenován v pořadí čtvrtým ministrem zdravotnictví od vypuknutí epidemie koronaviru v Česku loni v březnu. Dosud zastával funkci...

Výběr článků

Načítám