Hlavní obsah

Mluvčí ambasády ČLR: Nepanikařme

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mluvčí čínské ambasády Tiang Čchao v rozhovoru pro Právo řekl, že doufá, že země nebudou v souvislosti s šířením koronaviru přijímat zbytečná opatření a vyvolávat paniku.

Foto: China Daily, Reuters

Úředníci v Šanghaji s podomácku udělanými maskami zapisují žádosti obyvatel o roušky.

Článek

Jak v boji proti šíření nákazy spolupracuje čínská ambasáda s českými úřady?

Od vypuknutí epidemie udržuje čínské velvyslanectví úzkou komunikaci s ministerstvem zdravotnictví, ministerstvem zahraničních věcí a s dalšími českými úřady. Včasně informujeme českou stranu o aktuálním stavu souvisejícím s epidemií a preventivních opatřeních, která Čína přijímá. Čína také okamžitě nabídla genetickou sekvenci nového koronaviru, což usnadňuje české straně diagnostikovat a vylučovat podezřelé případy.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Odhady kulminace epidemie se liší – někteří experti uvádějí polovinu února, jiní až začátek května. Jaký na to máte názor?

Nový koronavir je nový typ viru a momentálně ho vědci intenzivně zkoumají. O tom, kdy by epidemie měla kulminovat, zatím nemáme konkrétní informace. Ale jedna věc je jistá – díky komplexním a nejpřísnějším opatřením čínské vlády máme důvěru, odhodlání a schopnost v boji proti této epidemii zvítězit.

Česká vláda schválila zákaz přímých letů mezi Čínou a Českem.

Světová zdravotnická organizace (WHO) zastává názor, že preventivní opatření Číny proti epidemii jdou daleko nad rámec požadavků mezinárodních zdravotnických předpisů a doporučení WHO, a nedoporučuje omezování cestování a obchodů s Čínou. Čínská strana doufá, že zahraniční země budou přijímat přiměřená opatření na vědecké bázi a nebudou vyvolávat zbytečnou paniku.

Měli bychom udržet běžné výměny a obchodní spolupráci. Ocenili bychom podporu pro čínskou stranu při prevenci a kontrole epidemie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám