Hlavní obsah

Mlsna chce do čela ÚOHS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Náměstek ministra vnitra Petr Mlsna ve čtvrtek odpoledne prezidentovi Miloši Zemanovi potvrdil, že má zájem o výběrové řízení na předsedu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Vystřídal by Petra Rafaje, který minulý týden předal Zemanovi rezignaci na svou funkci. V úřadu má Rafaj skončit k začátku prosince.

Foto: archiv KPR, ČTK

Prezident Miloš Zeman přijal v Lánech náměstka ministra vnitra Petra Mlsnu.

Článek

„Výběrového řízení se zúčastním, pokud jej vláda vypíše," sdělil Mlsna ČTK. Dodal, že svůj zájem potvrdil i prezidentovi. Zeman ve čtvrtek odpoledne Mlsnu přijal na zámku v Lánech.

Premiér Andrej Babiš (ANO) v úterý po schůzce s hlavou státu uvedl, že vláda výběrové řízení na nového šéfa antimonopolního úřadu brzy vyhlásí.

Zeman: Mlsna je velice vhodný kandidát na předsedu ÚOHS

Domácí

Po případném odchodu Mlsny z ministerstva vnitra bude třeba hledat úředníka, který po něm převezme agendu včetně přípravy voleb.

Rafajovo odvolání prezidentovi navrhovala vládní koalice. Šéf ÚOHS v poslední době čelil kritice například kvůli tomu, jak jeho úřad postupoval v tendru na nový mýtný systém.

Rafaj trvá na tom, že se nedopustil žádného jednání, kterým by ohrozil nestrannost a nezávislost rozhodování a znevážil svou funkci. V prohlášení zaslaném ČTK Rafaj dále uvedl, že se on a jeho rodina stali terčem vykonstruovaných a nepravdivých obvinění, která byla následně publikována v různých médiích.

ÚOHS musí znovu řešit mýto. Rafaj vyhověl rozkladu Kapsche

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám