Hlavní obsah

Mládek vyhodil šéfa komunikace, nepřipravil prý Bokštefla na rozhovor. Náměstek dostal důtku

Novinky, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

„Drzá” odpověď náměstka ministerstva průmyslu a obchodu Lubomíra Bokštefla, že kdo chce levný internet jako v Polsku, má jet do Polska, mu přivodila důtku. O místo ale přijde ředitel odboru komunikace a marketinku Roman Prorok, protože Bokšteflovi před mediálním vystoupením neposkytl dostatečnou přípravu. V prohlášení to sdělil ministr průmyslu a obchodu (MPO) Jan Mládek (ČSSD).

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD)

Článek

„Dnes v dopoledních hodinách učinil můj náměstek Lubomír Bokštefl nešťastné prohlášení při on-line rozhovoru se zpravodajským serverem  Aktuálně.cz,” uvedl v úterý ve svém prohlášení Mládek.

Chyba podle něj byla na straně vedoucího oddělení komunikace jeho resortu Proroka, který před mediálním vystoupením neposkytl Bokšteflovi dostatečnou přípravu a podporu.

„Rozhodl jsem se proto, že pana Romana Proroka odvolám ke dni 15. 2. 2017 z funkce ředitel Odboru komunikace a marketinku MPO a panu náměstkovi Lubomíru Bokšteflovi jsem vyslovil důtku za toto prohlášení,” dodal Mládek s tím, že na sebe bere odpovědnost za své podřízené.

Prohlášení zveřejnil i na svém profilu na twitteru.

Důtka po třech dnech ve funkci

Ještě odpoledne přitom Mládek Novinkám tvrdil, že výrok byl myšlen v nadsázce.

Bokštefl na dotaz, proč nejsou v ČR stejné ceny jako v Polsku, odvětil: „Drzá odpověď z mé strany, za kterou se omlouvám: Chcete služby jako v Polsku – odjeďte do Polska.”

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (vlevo) s Lubomírem Bokšteflem

Dodal, že zmiňované nízké ceny v Polsku nejsou pro všechny a jsou patrně marketingovým tahem polského operátora. Operátoři v ČR mají podle náměstka jedny z nejlépe vybavených sítí v Evropě a to prý pochopitelně něco stojí. „Na druhé straně konkurenční prostředí u nás není tak silné, aby tlačilo ceny dolů,” připustil

Ve funkci je Bokštefl pouze tři pracovní dny, předtím pracoval jako poradce pro oblast elektronických komunikací. Spekulovalo se o tom, že mu ministr podepsal jmenovací dekret, protože Václav Moravec chtěl pro svůj pořad účast některého z náměstků MPO. Bokštefl ovšem tuto verzi v neděli ve vysílání popřel. Prý jde o náhodu.

Anketa

Potřebuje podle vás náměstek zvláštní školení od šéfa komunikace, aby neříkal čtenářům, že za nižšími tarify mají jet do Polska?
Ano
1,6 %
Ne
98,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6335 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám