Hlavní obsah

Michal Hašek opět v čele Asociace krajů

– Náchod
Právo, tr, jov

Asociace krajů ČR v pátek na schůzi v Náchodě zvolila své vedení na další dva roky. Ve funkci šéfa Asociace krajů potvrdili hejtmani svého jihomoravského kolegu a kandidáta na předsedu ČSSD Michala Haška, jeho statutárním zástupcem pardubického hejtmana Radko Martínka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek

Článek

Dalšími místopředsedy jsou Martin Tesařík, Jiří Běhounek a Stanislav Eichler. Pro podporu kandidátů hlasovalo 13 ze 14 hejtmanů. Podle informací Práva hlasoval proti středočeský hejtman David Rath.

Asociace krajů ČR je organizací zastřešující zájmy krajů, včetně Hlavního města Prahy. Jménem krajů jedná například s prezidentem, parlamentem ČR, vládou, neziskovým sektorem i s významnými subjekty jako jsou hospodářská, lékařská, agrární či potravinářská komora.

Od roku 2008 Asociace krajů ČR vyjednala s vládou například 10leté memorandum na financování regionální železniční dopravy, uhájila před vládními škrty větší část podílu ČR na kofinancování Regionálních evropských projektů, podílela se na vzniku soutěže a značky regionální potravina a v oblasti sportu a mládeže společně s ČMFS realizuje projekt Bezpečná branka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám